پیر شالیار یکی از مراسم‌های مهم اهالی

کردستان است که هرساله در تاریخ 15 بهمن ماه در روستای اورامان برگزار می‌شود. اهالی روستا هرساله جشن عروسی پیر شالیار را با چنان هیجان و تدارکی برگزار می‌کنند که انگار نه انگار سال‌ها از آن روز می‌گذرد. آرامگاه پیر شالیار حتی این روزها تبدیل به یکی از جاهای دیدنی اورامان شده است که مسافران بازدید آن را از دست نمی‌دهند. در ادامه از این روستای دیدنی و مراسم پیر شالیار بیشتر می گوییم.

طبق باور اهالی کردستان و روستای اورامان، پیر شالیار فرزند یکی از رهبران و مغان زرتشت بوده است که زندگی خود را وقف پرستش پروردگار و رهایی از منیت کرده است. درباره پیر شالیار می‌گویند که کمالاتی مانند معجزه نیز داشته، طبیب بوده و شاعر. داستان این جشن اما به زمانی برمی‌گردد که شاه بخارا دختر کر و لال خود را به امید معجزه به این روستا آورد. به لطف خداوند دختر شاه در مسیر روستا و قبل از رسید به پیش پیر شالیار شفا گرفت. شاه که قول ازدواج دخترش را با فردی که بتواند او را درمان کند داده بود، دستور داد تدارکات مراسم عروسی فراهم شود. مراسم عروسی پیر شالیار با کمک بزرگان طایفه‌های مختلف برگزار شد و از آن موقع تا امروز این رسم پابرجاست.

 

گوش‌ات جه‌ واته‌ی پیرشالیار بوو      هوشت جه کیاسته‌ی زانای سیمیار بوو

به گفته پیرشالیار گوش بده، و برای درک نوشته‌ زرتشت دانا و هوشیار باش.

(بخشی از کتاب مارفه‌تو پیر شالیار»)

 

نکته جالبی که برای برگزاری مراسم وجود دارد این است که اهالی طایفه‌های مختلف این روزها همان کاری را انجام می‌دهند که در آن زمان، اجدادشان انجام می‌دادند. یک طایفه وظیفه قربانی کردن را برعهده دارد، یکی طبخ و دیگری فراهم آوردن شادی و سرور را با نواختن دف و اجرای سماع. برای دیدن عکس‌های این مراسم و بدست آوردن اطلاعات بیشتر می‌توانید به

اینجا مراجعه کنید. اگر به دنبال اقامتگاه در این منطقه باشید نیز می‌توانید به

سایت رزرو آنلاین ویلا مراجعه کنید.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها